Juiceverket ligger någonstans i Vasastan samt i Moodgallerian. Det är några snubbar som jobbar där och de mixar allt till en juice. Det är najs. Den ena är en avokado och yoghurtsmoothie typ och den andra en mynta, päron och limejuice. Antingen går man dit eller så köper man en egen juicepress. Båda alternativen rekommenderas.

SOMMAR!! Jag vill ha sommar nu!! Jag vill ha sommar igen nu. Herre gud. Och det är bara den 16 september. Fan. Tomatsoppa med vitlöksbröd är det min ömma moder lagade till mig när jag hade kommit hem från Afrika i somras och ätit inte allt för svensk mat. Då är det gott med en autentisk svensk tomatsoppa med diverse örter.

Tomatsoppa de luxe

2 burkar krossade tomater (helst mutti för det är ju så rätt att säga just det märket men fan de är ju bäst)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
Lite tomatpuré
3 msk matlagningsgrädde
Salt och peppar
Alla örter du kan få tag på

Hacka lök och vitlök smått. Stek genomskinlig i god olivolja. I med tomatpuré och vitt vin och koka tills alkoholen försvinner. I med tomatburkarna, salt och peppar. Koka. I med grädde och örter. Mixa. Lägg på örter och gör vitlöksbröd med mycket smör. Toppa med najsa oliver och kanske en trevlig och mysig ost. Parmesan känns ganska given.

Hepp!