En till kyckling

Jag var på Gotland i somras. Det var mycket angenämt. För då åt vi primörer. Mmmmm. Färsk vitlåk, maj, rödlök, rödbeta och morot. Det är ju lite töntigt att oja sig så mycket över primörer men de är faktiskt fett goda.  Sen kommer ju frågan med färsk vitkål. Den är ju alltid färsk liksom så varför kallar de den färsk på somamren? Jag antar att det är för att den inte har legat i ett skjul i 8 månader och väntat på att bli såld.

Här är de i kokt skick. De ska kokas lite olika tider så lägg inte alla i samma gryta. Rödbetan bör kokas för sig, om du inte vill ha en rosa ton på resten av primörerna.

Och tillsist på en tallrik med kyckling och god majjo. Jag måste uppmana fler till att köpa hela kycklingar istället för trötta filéer. (Asså jag gör det ibland också för nu bor jag med en campingugn så en stor kyckling får inte plats, detta är sant) Köp en hel jävel, det är sjukt mycket billigare och du får mer kött. Ugnstek eller grilla den hel. Här gjorde jag nån slags pesto med basilika, rosarin, dragon, citron, vitlök och olivolja och smorde sedan in hela kycklingen med den. På grillen tills den är uppe i 70 grader i den tjockaste delen. Det är bara att lägga kycklingen direkt på gallret. Den klarar det.

Majjon som vi åt till blev lite trött om jag inte minns fel så den får ni inget recept på.

HEL KYCKLING TILL FOLKET!

hepp

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Anonymous

    thanks for sharing.

Leave a Reply