Ibland försöker jag göra middag utan kött eller firre. Det är fett svårt att inte bli enformig. Min kompis är ju som sagt vegetarian och ibland äter hon soppa på krossade tomater, salt och peppar. Och det är ju alla köttätares skräck. Bara en massa soppor på ingenting.

Men ärligt, jag tror att det är lättare att komma till himlen om man äter vegetariskt då och då. Så gör det för fan! (Rubriken är en mening som stod skrivet vid ett brofäste där jag bodde förut, men det var inte jag som hade varit och tjuvskrivit, alltså tycker jag inte att kött e mord)( o andra sidan en vanlig mening men rolig)

Denna vegetariska afton förtärde vi i alla fall:

Tunna, förädlade tortillas
Mjäll, nötig machésallad
Frasig, ljuvlig stekt halloumi
Krispiga, bulliga rädisor
Underbar, somrig gurka
Förträffliga, knapriga rivna morötter
Söt, delikat vårlök

Samt en extraordinär avokadoröra med vitlök chili och yoghurt som slank ned som en dans.

Enkelt: Skala morötter och riv på grova sidan på rivjärnet. Skär rädisorna så tunt du kan. Skär vårlöken i små bitar på snedden. Skala gurkan lite slarvigt så att lite skal finns kvar, dela på mitten och kärna ur den. Skiva i trevliga halvmånar. Stek halloumi i olivolja. Mosa avokado och blanda med chili, vitlök och yoghurt. Ät med tortilla, på svenska: mjuka tacoskal.

Puss