Om jag säger fisktacos så säger du blä. Då säger jag att det är fett fel. Fisktacos är sjukt gott. Och nej det är inte fiskfärs som man steker och sen blandar med tacokrydda. Det är friterad fisk i en asgod och lätt panering med chilimajjo och sen najs sallad. Ät allt i en tortilla. Fisktacos som namn kanske är missvisande men jag har tyvärr inget bättre.

Torsk
Kolsyrat vatten
Vetemjöl
Salt och Peppar

Skär torsken i bitar som din tumme. Häll vetemjöl i en bunke, häll på kolsyrat vatten och vispa tills det blir en lös smet. Salta och peppra. Låt stå och svälla lite.

Sallad:
Rödkål
Tomater
Rödlök
Avocado
Grön chili
Persilja
Olivolja
Citron

Skiva rökål, skiva rödlök tunt, skär tomaterna i slarviga bitar, skär avocadon i kuber, skiva chilin supertunt, hacka sjukt mycket persilja, blanda allt och häll på lite olivolja och citronsaft.

Chilimajjo
Gör egen majo och lägg i superfinhackad grön chili och vitlök. Pressa i lime.

Häll vegetabilisk olja i en stekpanna och värm den. Doppa torskbitarna i smeten och fritera tills de är bruna. Lägg allt i en tortilla.

ÄT FISKTACON!!! Det är fett gott. Kan rekommenderas att göra med abborre. 

Plommon ich äpple som åkte rakt jävla ner i en råjuicemaskin. Så gör samma sak. Det blir godare om man tar hemmaodlade äpplen och plommon.

Asså. Rom i alla former är ju bara bäst. Och då menar jag inte sprit. Det är också gott men kanske inte på smörstekt surdegsbröd med creme fraiche, dill och svartpeppar. Då är det bättre att ta fryst sikrom. Den är till och med billigare. Najz.

Sen åt vi boeuf bourguignon. Men det är ett så långt recept så det får ni kolla på i bloggarkivet. Men här ser vi i alla fall mitt älskade älskade älskade råris. Fy fan vad gott det är. Nu är det ju höst och då är det ok att äta grytor.

Tack och hej!