Äggplanta med äggstanning

Auberginegratäng, Äggplantsugnskaka, parmigiana. Vegetariskt i alla fall. Det här är lchf. Med betoning på hc. Det är lag på att ha sallad till allt som kommer ut från ugnen. Så jävla gott!!!

Jaaa jag veet att det är suddig. men va fan, försök fota maten med fokus när du inte har ätit på hela dagen. Det här är i alla fall typ som en lasagne. Men utan pasta, kött och vit sås. Alltså är det inte alls en lasagne nu när jag tänker efter. Men lager på lagermetoden är den samma. Typ.

Sätt ugnen på 200 grader typ.

Börja med tomatsåsen:
1 burk mutti krossade tomater
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
Basilikastjälkar
salt och peppar
Olivolja

Hacka basilikastjälkarna, lök och vitlök, stek mjuka utan att de tar färg i olivolja. Häll i tomaterna och låt koka ihop.

2 aubergine(ta lite mindre auberginer, annars är det alldeles luftiga inuti=fett obra)
Salt

Skär auberginen på längden i skivor. Lägg upp alla på en skärbräda och häll på salt. Låt dra i typ 10-15 min. Så länge det tar innan tomatsåsen är lite najsare.

Riv parmesan fint. Vispa 1 ägg med lite mjölk.

Torka av saltet från auberginerna och stek dem lite gyllene i olivolja. Äkta dig för de dra åt sig olja som en svamp!!!!

Stek alla så att det är klar. Ta en form, lägg ett lager med aubergine i botten, lägg på lite tomatsås så att det täcker, lägg på lite riven ost. Upprepa tills allt är slut. Det ska vara aubergine längst upp. Häll på ganska mycket ost, häll över äggstanningen, lite ströbröd och lägg på basilikablad.

GRÄDDA I UGNEN TILLS DET BUBBLAR OCH ÄR BRUNT. ÄT MED SALLAD SOM JAG SA I BÖRJAN. SALTA. TACK HEJ DEJ.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Fan va din blogg får mig på bra humör Iris!!

Leave a Reply