Det här mina vänner är fuskparmesan enligt Jamie. Pangrattato även kallat. Det är brödsmulor med diverse kryddningar. Man får liksom välja det själv.

Man tar helt enkelt gammalt bröd, i mitt fall mormors tekakor som kanske var några dagar. Där ser ni, man behöver icke använda snobbigt italienskt bröd.

Mixa brödet (mängden kanske är två frallor) med vitlök och chili i en mixer. Ni ser på bilden hur stora bitarna ska vara så mixa inte för mycket nu bara. Häll sen olivolja i en teflonpanna och stek brödsmulorna och allt tills det är knaprigt.

KLART! JIPPI!!!! Lätt.

Vi var ju tvungna att äta pasta när jag hade gjort den där pangrattaton så då blev det mamma favvo, horans pasta. Jag undrar verkligen varför den heter det, pasta puttanesca alltså. Hon kanske brukade laga det här till sina kunder. Lyckoflickan alltså, inte min mamma.

Horpasta för två pers.

Spagetti för två pers
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2 liten chili med kärnor borttagna
1/2 liten burk med kapris, avrunna
4-5 sardellfiléer i olja, kanske 6 om man är på det humöret
4 msk vitt eller rött vin
1 msk worctershirsås (åh orkar aldrig stava rätt men ni vet vad jag menar)
Salt och peppar
1 påse pinjenötter
 Pangrattato

Hacka lök, vitlök och chili smått. Stek blanka i olivolja. Häll i burken med krossade tomater, salta och peppra och i med vin och worctershiresås. Koka i 7 min. Hacka sardeller smått, vänd ner dem och koka i 3 min till. Ta av såsen och blanda i kaprisen.

Jag hoppas att du har kokat pastan redan.

Rosta pinjenötterna i torr panna tills de är bruna. Ät med pasta, sås, nötter och pangrattato. Vissa har parmesan på det här. Jag vet inte hur det funkar men italienare hugger halsen av en om man blandar fisk med ost så jag tog det säkra och uteslöt den. Ta pangrattaton istället för fan!

Det här äter jag när jag ska unna mig något. Råraka. GAH! Det finns inget godare!! Åt det jämt när jag var liten. Fast då oftast med sylt, morötter och bacon.

Men nu är jag vuxen och får äta den med rom, creme fraiche, rödlök och dill istället.

1 pers
4 fasta potatisar, ganska stor beroende på hungrig du är.
Salt
Smör

Skala samtliga potäter, riv på grova sidan på rivjärnet. Men riv bara nedåt om ni förstår, så att det blir fina långa strimlor. Annars blir det bara gegga av alltihop. Lägg i bunke och tillsätt salt. Låt stå i 5 min.

Värm en panna och lägg i mycket smör. Ta upp en näve riven potatis och krama hur nästan all vätska. Lägg bollen i panna med smör och platta till med stekspade tills den är väldigt tunn.

Stek gyllenbrun på båda sidor och ät som på bilden.

Ät 3 stycken, det är du värd.

 Den här GI-laxsalladen är ju en himla fin idé men shit vad fel man kan ha. Pinnarna hade inte en chans mot de stora laxbitarna som man typ var tvungen att slita isär med tänderna.

Två bitar avokado, ingen dressing på salladen som för övrigt betod av isbergssallad samt typ 5 sojabönor. Tomat någon? Nej tack.

Den här föddes på sushirestaurangen i Fältan och den borde dö där också. För alltid.

Puss