Annars då, SNÖ! Men det blir inget “julstök” här inte. Jag håller inte på med sånt. 

Istället har jag lagat lycklig kycklinggryta. Det är bra att laga om man vill ha lite matlåda med sig på jobbet, för den blir oftast godare.

Stjälkselleri är ju asgott. Jag hatade det när jag var liten men det är ju tur att man blir vuxen och tar sitt förnuft till fånga.

Om man nu inte gillar det så får man pilla bort det. Man kan dock inte utesluta det från receptet. Då blir det katastrof!!!!

För 2 arma krakar:

5 kycklinglårfiléer
2 stjälkar selleri
15 små champinjoner
1/2 ask sockerärter
1/2 halv påse färsk spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin (vi kan gå igenom det här igen, men om du tar typ Golden Gate, California White eller vad det nu hette i så kommer grytan smaka som när du gick på disco i 8:an och kräktes för att du drack just det vinet)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
Salt och peppar
SMÖR(viktigt)

Hacka gul lök och vitlök smått. Skär kycklingen i bitar stora som din tumme typ. Skölj sellerin och skär i bitar. Dela champinjonerna i fyra bitar. Skiva sockerärterna i två delar.

Stek kyckling på hög värme i olja tills den får fin färg. Ta upp och lägg undan ett slag.

Ta samma gryta som du stekte kycklingen i med allt najs i botten och lägg i en stor klick smör. Stek selleri, lök och vitlök i 2 min. Häll på kycklingen och stek lite till.

Häll på vinet och låt det stormkoka i 1 min. Sänk värmen och häll i grädde och vatten. Koka ihop allt i kanske 10 min tills vätskan har blivit lite tjockare. Om du vill ha mer vätska, häll i mer vin men kom ihåg att koka bort alkoholen.

Stek champinjonerna tills de får fin färg i en separat stekpanna. När du känner att grytan är klar, häll på sockerärterna och champinjonerna och koka i 1 minut till. Lägg i färsk spenat precis på slutet och vänd runt.

Salta och peppra såklart och ät med quinoa.

Jag ville visa den här bilden för omeletten var så himla himla fint stekt. Jag blev tårögd när jag fick in den. Att jag hade varit ute kvällen innan och var lite trött kan ha bidragit till den gråtmilda situationen. MEN I ALLA FALL.

Omelett på Nybrogatan 38. Ja gud vad jag är där mycket men inte nu längre för nu bor jag ju inte där. Det var gruyère och bayonneskinka i. Det ni.

Puss