Fan, förlåt!!!! Jag vet. Jag har inte bloggat på 283521 år. Förlåt. Hej! I alla fall. Mycket mat har ätits under de här 283521 åren så nu kommer det i vanlig ordningen en bildkavalkad. Dels för att ni ska ha nåt fint att titta på, men också för att rensa i arkivet.

Billig pepparbiff med sallad och stekta chamipinjoner med zuccini. Jag hade aldrig testa färdig pepparbiff och jag kan säga så här: Ät det inte för guds skull!!!!

Saffransaioli. Mmm
Handskalade räkor (viktigt!! Visserligen köpte in ömma moder handskalade räkor som någon utanför vår familj hade skalat (?) kan dock erkänna att det var gott i en skagen!) Men de här är alltså skalade av moi. För du behöver skalen som du ska göra det jag gjorde.
Lite färsk sej. KÖP FÄRSK FISK FÖR FAN!!!! Asså jag vill verkligen få ut det här till er. Köp färsk fisk. Det är lätt.
Fisksoppa med fond på räkskal. Det är därför du behöver räkskalen!!! Ser det inte gott ut så säg?
Ja här var ju tydligen fonden i egen hög fond. Vitt vin och grejer ligger där i också. Det är viktigt. Men glöm inte att sila den, ingen vill ha skal i soppan.
Nu kanske ni tycker att det är lite vintrigt och höstigt tema på de här rätterna och jag kan tala om att så är fallet. Det var höst och vinter när det här lagades. Nåväl. Det här var första middagen som serverades till våra kompisar i vår nya lägenhet! Råstekt jordärtskocka, tryffelmajjo, råstek savojkål och ugnsgrillad lycklig kyckling. Den va fan lycklig för den var så god. Återigen ser ni här ett exempel på min fantastiska fotokunskap!
Sen var jag på Brillo en dag. Jag åt grillad strömming. Kan rekommenderas för den var billig, god, fet och grillad. Asså det är ju ben och skit i den men det får man ta tycker jag. Majjo och potatis till. För överigt, deras tryffelpizza? Jag dog. Av skam.
På Sonjas grek som är restaurangen som ligger 10 sekunder från vår dörr, får man äta middag för 100 kr på söndagar. Då tar jag alltid souvlaki för jag vågar inte prova något annat. De dekorerar alltid så fint!!!! Heheh
Gravad lax med dillstuvad potatis. ASSÅ! Fruktansvärt gott. Men det måste vara färsk dill. Fryst suger. Sen ska inte stuvningen ha för mycket mjöl i sig. Tänk på det.
Sen blev det ju för fan jul!! Sill, lax, räkor, rödbetssallad ich hovmästarsås. Tycker du inte att julbilden passar in här? Men kolla på den och gör samma sak på midsommar. Succé! Eller typ. Kanske skippa julskinkan. Men den har jag ingen bild på i alla fall.
Flatrökt ål. Mmmm. Jag vet att man inte får äta ål. Men på jul får man det om den är fiskad av vår fiskare på landet som är supersnäll och vars fru lagar goda vårrullar.
Ingen jul är komplett utan julsalladen. Fänkål, chevre, valnötter, päron, mache, ruccola och granatäpple. Den här salladen kan man ju laga året om annars. För den är god och syrlig.
Och tillsist åt jag en råbiff på UD som vanligt. 
PUSS!