Vi var i Sydafrika i februari och hade det angenämt. Den första måltiden blev en frukost. Med bacon som jag inte är van vid. Typ engelskt.
 Det här fick vi som snacks på en fin restaurang. Ett mjukt briochebröd med smör och korv i starktomatsås. Jag vet inte vad jag sak säga.
 Det här är billtong. Torkat kryddigt kött. Helt jävla sjukt gott. Säkert sådant forntidsmänniskor åt. Man kan ta med det överallt och äta det överallt. Det här åt jag mest av på hela resan. Typ struts, kudu och andra konstiga djur man kan torka kött av.
 Närbild på billtong.
 Ja och det här var ju lite av en flopp. Vi gick till ett turisthak och åt oss igenom “hela Afrika”!! Det blev en blandning av typ allt som västerlänningar tycker är gott med en liten liten liten afrikansk touch. Alltså jag menar inte att vara pretentiös här. Vi förväntade oss bara något helt annat. Typ fufu som i Ghana. hehe fast det hade inte heller varit så gott.
 Förutom billtong åt jag nog mest bläckfisk eller squid eller ja ni vet vad jag menar. Varför lagar inte jag det här mer i Sverige?
 Linefish eller nåt. Tror det var yellow tail som serverades överallt. Det var bra tills min kille fick fel beställning, en del av diskmaskinen i sitt colaglas och jag fick inget bröd.
 Asgod sushi. Den längst bort är utan ris. GI-vänlig så att säga. Najs.
 När man är utomlands blir det ju ofta frukost ute. Här med pesto, svamp och äggröra och annat. Om jag ska vara ärlig så tröttnade jag på slutet och ville ha mitt Wasa sportkncäkebröd.
 Kycklingsallad som var god.
 Bläckfisk som var ganska äcklig
 Diverse torkat kött på en vingård med världens finaste utsikt.
 Tillbehör på samma vingård och eftersom min kille inte gillar oliver så får jag äta upp alla!!! Lyckan var total såklart.

 Mojito och pina colada.
 Ribs. Det här var var förrätt. Vet inte hur vi eller de tänkte.

 Mina räkor i närbild
 Mina räkor inte i närbild men skalade och med gult ris.
Här är då alltså den nigerianska rätten på menyn om Afrika. Sallad och bröd. Tveksamt. Det är mycket fufu i de trakterna nämligen.
 Det här är grillad fisk, asgoda stora räkor och bläckfisk i god sås. Det här kostade 70 spänn om jag inte minns helt fel. Plus att ägaren gick och köpte en flaska vin till oss trots att han inte serverade alkohol. Det är fan service!!!!
Det här blev lyxmåltiden. Hummer, räkor, bläckfisk, musslor och fisk med pommes, såser, vitt vin och ett gäng brasilianska transor i kulörta kläder som satt och rökte bredvid. Det kunde liksom inte bli bättre!!