Middag med min bästa vän. Vi bråkar alltid lite i köket. Nu ville hon steka zuccinin, jag ville det inte. Men sen blev vi vänner. Lax med röd pesto, sås med keso, feta, örtsalt och basilika, quinoasallad med rödlök, sockerärter, zuccini och blandad fransk sallad. Till detta är örtsaltet självklart.

Efter den middagen var vi inte mätta och bestämde oss för att göra en citronmarängpaj. Det absolut lättaste var att vispa äggvita och socker till maräng. Sen ska man vända bunken över någons huvud. Om det åker ut så är marängen inte styv nog.

Pajbotten gjord på dinkelmöl och kokosfett. Inte att rekommendera tyvärr. Den stelande liksom inte i ugnen, den smälte. Men när vi smulade ner digestivekex så skärpte den sig

Shit det var fan svårt att baka kaka utan mycket deg. Nej men citronsmeten blev helt fel först. Vem fan häller vatten inogot som sedan ska stelna i ugnen? Dett akom vi självklart på efter att vi hade hällt i vatten i smeten. Så detta är det omgjorda resultatet.

Mellan allt bakande blev jag sugen på riktig mat. I kylen låg en ensam kycklingfilé och en burk med café de paris sås. Det åt jag upp

TADA!!! Resultatet efter mycket jävla om och men. Vi fick godkänt av vår vän i alla fall. Han åt två rediga bitar och jag ser det som ett gott betyg

Och tillsist: Ett totalt ihopkok av allt vi hade i kylen. Min familj uppskattade det. Jag tyckte det blev sådär. I alla fall: Sallad med egen odlad sallad, bacon, blomkålspuré, pepparrotssås, rökt lax och potatissallad med rödök o kapris!