Jag har befunnit mig på Öland de senaste dagarna. Det var bäst och vi åt massa saker. Det här är det vi åt kl 11 på kvällen när vi kom fram. MIn kompis hade av någon konstig anledning packat ned grillspett. Så det blev det. Fläskfilé i marinad på, olja, balsamvinäger, vitlök, dijon och salt och peppar. Trä upp champinjoner, rödlök och halloumi med köttet. Använd dubbla spett så rullar inte skiten runt!


Chilibea och potatis i ugnen till spetten. Och just det man måste blöta spetten innan man grillar för annars brinner dom upp. Shit vad man inte vill ha sallad nu.


Vilda björnbär och hallon.


Varje dag åkte vi och köpte färskt bröd. Jävla vad najs det är! Första frukosten framdukad. Bregott med havssalt är min baby.


Närbild. Paprika är så äckligt gott på macka. Te är ett måste.


En dag köpte vi bara massa fisk och sånt. Till förrätt blev det i alla fall dubbelpanerad strömming. En strömmingsfilé, doppa i ägg sen i rågkross(vi hade bara vetemjöl men det blir godare med rågkross). Stek i MASSA smör.


Lägg allt på en rostad brödskiva och toppa med rödlök och creme frachie. Det blev fett mycket godare än dom vi hade köpt färdiga tidigare den dagen. Helt enkelt så äger hemlagat allt och alla.


En närbild på all den rökta fisken vi köpte fett billigt. Älskar landet. Dillrökt makrill, vitlöksrökt makrill, svartpepparrökt lax samt flatrökt ål. Det som inte kom med på bild var de rökta räkorna och den lilla biten rökt torskrom. Allt var bäst.


Sommarmat… Mmmmm.. Kokat rödbetor, kokt potatis, kokta sockerärter och en sås med creme fraiche, rom och rödlök. Öland va fett!

Shi