Det här ska bli chicken tikka masala. Jag erkänner. Jag köpte kryddorna färdiga för jag hann inte. Nu skäms jag lite. Men det var fett gott i alla fall. Stek kyckling och gul lök i skivor. I med kryddblandningen, röd hackad chili och kokosmjölk. Tillsist i med vårlök och sugarsnaps.


Ät med basmatiris och naanbröd. Naan betyder förövrigt bröd. Alltså brödbröd.


Grönsallad. stekt halloumi, sockerärter och rostade pinjenötter. Honungsdressing. Smalmat behöver inte vara äckligt.


Det här är typ en thailändsk biffsallad. Min kompis i Paris gjorde den alltid till mig o jag har försökt komma ihåg vad det är i. Sen har jag nog hittat på ganska mkt själv.

Ta massa råa, krispiga grönsaker typ: Sockerärter, salladslök, morot, zuccini, paprika, rädisor och mango. Skör alla i ganska tunna stavar. Stek köttfärs och blanda i riven ingefära, pressad vitlök och hackad röd chili. Ta mkt av allt, annars smakar det inget. Häll i lime, fisksås, kokosmjölk, och vad du har hemma typ: ketjap manis, ostronsås eller teriyakisås samt soja. Man kan blanda med vad man själv gillar.

Häll det varma köttet över dom råa grönsakerna med alla sås och lägg på massa koriander. Det är bäst!


En till bild för det är så jävla gott. Det blev lite asiatiskt tema nu. Det gillar jag.