hummer


Tja!! Odla groddar om ni kan för det är gott, nyttigt och skitenkelt. Lägg ner fröna i en glasburk och skölj några gånger per dag o sen gror det vackra alfalfagroddar.


Bakade lite äppelmuffins i fina formar som jag har fått av min mamma. Egentligen ska det vara kardemummamuffins men varken vi, eller de 5 grannar vi frågade hade det. Konstigt eftersom vi bor i en gastronomisk metropol.


Eftersom jag går i världens bästa skola så får vi äta ostron till lunch ibland. Eller bara öppna dom som här. Men vi snodde några och åt ändå.


Vinegretter till ostronen. Den rosa är den klassiska med rödvinsvinäger och schalottenlök. Kom ihåg att hacka löken sjukt mycket, det är inte najs att få stora bitar i munnen. Den gröna är en lime, koriander och olivoljevinegrette.


Ett jättefint och stort ostra. Tyvärr hann jag inte äta det, det var någon annan som knep det.


Intercourse.(Förrätt på engelska) Pata negra med portvinskokta fikon, skottsallad, murkelvinegrette och portvinsglaze.


Första varmrätten. Pocherad torskrygg med beurre blanc, körsbärspotatis, gurka, svartrot och ärtskott. Torskryggen var perfekt.


Andra varmrätten. Lågtempad ryggbiff, oxkind, rödvinsreduktion, sidfläsk, morot och potatispuré med gruyereost. Man skulle kunna kalla det för variation av boeuf bourguignon.


Avslutar med en fin pizzabild. Denna hemmagjorda slice innehöll mozzarella, tomat, lök, kyckling och paprikapulver.

Puss

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Anonymous

    Jag äter ostron med skräckblandad förtjusning.. Men jag äter gärna äppelmuffins.. Men allra helst äter jag pizza!

    /Cowabunga Dude

Leave a Reply