Vi åt nio-rätters i skolan en dag:

Munroare. Så heter amuse bouche på svenska. Just den här är ostron som smakar asiat. Alltså soja, ingefära och chili, och lite lime. Jag skulle kunna leva på ostron. Det är det absolut bästa som finns och den som inte gillar det kan fuck off. Det var gott när det smakade asiat, men jag föredrar ostron helt naturella.

Första förrätten. Det var som en fett lyxig chirre och dirre. Alltså chips med sourcream och oniondipp. Det här var den bästa rätten. Kall mandelpotatiskräm med schalottenlök, friterad potatis, löjrom och dill med lite olja. Så sjukt enkelt men så sjukt gott. Så är det alltid, det enklaste är det absolut godaste.

Skivad gåslever halstrad i smör och vitlök med en morotspuré och frissésallad. Morotspurén såg ut som barbequesås. Inte så sjukt aptitlig kanske men god.

Det här med gåslever är ju lite farligt. Det är ju gott men så sjukt jävla fett. Sen är det ju frågan om man vill äta något från ett djur som blir totalt tvångsmatad enbart för att levern ska bli större. Nu berättade visserligen vår lärare att gåsar är korkade, sjukt hungriga och därför äter dom egentligen självmant upp all “tvångsmat”. Men lite tvångsmatning sker nog. Det där får man ju välja helt själv.

Mörk bild. Sorry för det. I alla fall är det här smörpocherad havskräfta med gnocci och lätt vispad grädde. Skaldjur igen då. Det finns inget bättre. Havskräfta är fett gott man ganska dyrt och ganska många är dåliga när man har tillagat dom. Men dom här var bra. För övrigt är smör och vatten typ det godaste som finns. Jag drack upp det som var kvar av såsen.

Den här extremt vackra och inspirerande bilden är Ravioli “plin” med skogssvamp. Faktiskt den svampen vi plockade med skolan. Plin är nåt italienskt ord för en liten ravioli. Det var fett gott. här har vi det igen. Att det enklaste är det godaste. Första tuggan var hård som fan men sen vänjer man sig. För det är så det ska vara. Al dente.

Första varmrätten. Sea bass med pilgrimsmussla, persiljerotspuré och rökt mjölk. Rökt mjölk var för överigt fett coolt. Man kokar en bit rökt fläsk i mjölk ett tag, tar upp fläsket och sen mixar man mjölken till ett skum. Sjukt gott. Lite stekt svamp kom med också. Kom ihåg att steka sea bass och pilgrimsmussla på sjukt hög värme. Asså mycket högre än vad du tror. Då blir det bra.

Stekt vildand med karljohan svamp och rotfrukter kokade i kräftbuljong(utan kräftor) och spenat. Vildand är vanlig gräsand. Sån man matade när man var liten. Man ska fan vara försiktig när man äter dem för de är oftast skjutna med hagel och då finns det kvar små små kulor i köttet. Det gör ont att bita i.

Lemontart. Hela den där menyn är ju så men jag säger det igen. Det enklaste är det godaste. Det är ett pajskal och en citronkräm som man sen ställer i ugnen. FETT GOTT.

Chokladmousse med hallonyoghurtglass, hallon, chokladträd och mynta. Chokladmousse är vilseledande. Det ska var varmt men inte för varmt och kallt men inte för kallt. Jag gjorde en smet. Men insåg att den hade skurit sig. Fan. Hatar när sånt händer. Speciellt när den andra gruppen klarade av att göra fucking mousse. Så jag gjorde en ny smet. Och höll tummarna. När vi skulle servera så blev min första mousse fucking awesome. Och den andra gruppens mousse hade bitar av gelatin kvar. Det är fett äckligt. Speciellt när alla vet att gelatin är gjort på avkok av grisben. Så vi åt min istället. Yesssssss

Tjo!