Mer ostron. Det är ju nu det är skaldjurssäsong och man får börja fiska hummer. Ostron är för övrigt fett miljövänligt. De filtrerar vattnet o allt. Samma sak med blåmusslor. Så mer mollusker och musslor till folket.

Vi får ostron av skolan. Det är najs. Man behöver inte en ostronkniv för att öppna dem. Det går bra med en morakniv. Stick in den på baksidan av ostronet, vid muskeln. Truck in kniven och vicka lite. Tryck till ordentligt och bend upp locket. Ostronet sitter kvar lite på locket så man får dra av det. Sen måste man också lossa ostronet från locket för det sitter fast där med. Om du inte gör det så får du bara havsvatten om du försöker käka dem.

Just de här ostronen skulle några ned hackade som här med, skrapad råbiff, vattenkrasse och schalottenlök. Det ska smaka metalliskt och rått. Skrapad råbiff är helt enkelt att du tar en kniv och skrapar köttet. Det är godare än både hackad och mald råbiff. Nåt mittemellan helt enkelt.

Upplagt. Råbiffen samt ett helt ostron vänd i sandefjordsås uppepå. Sandefjordssås är den fetaste såsen i mannaminne. Lika delar smör, grädde och creme frachie. Älskar rå mat. Det är det bästa som finns. Så, råbiff, ostron, sandefjordssås, lågtempad krispig oxbringa som blir som krispiga små röda remsor samt hackade hasselnötter.

Hummerpytt med tryffelgrönsaker. Sjukt gott men tyvärr lagade inte jag den här rätten så jag kan inte ta åt mig äran. Men det var gott.

Höstlamm med rödbetor. Den lilla rullen är en rilette på lammtunga med schalottenlök som är inrullad i rödbeta. Så sjukt jävla god. Höstlammet är det bästa lammet, alltså inte vårlammet. Den här är mer smakrik då den har lagt på sig mer och har en fettkappa som är viktig. Ramslöksröra och rödbetssås till. Fett höstig rätt.

Hepp