En till bild som är fotad av en professionell fotograf, i ett speciellt matfotorum med en Canon X3452 4GZ300.

Kyckling med quinoasallad och sås. Min mamma säger alltid chinoa istället för quinoa. Av misstag såklart för att orden är ganska så lika. Dock betyder chinoa hora på värmländska, och inte sädesslaget som vi åt till middag.

2 Pers

Sallad:
1 dl quinoa+ 2 dl vatten att koka i
1 morot
1 avocado
1 näve bladspenat

Kyckling:
2 kycklingfiléer
Salt och Peppar
Smör

Sås:
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
2 tsk dijon
1 näve hackade örter
Salt och Peppar

Gör såsen först. Pressa i en vitlöksklyfta och lägg i övriga ingredienser. Låt stå ett tag så att den mognar. Heheh

Koka chinoan tills den är klar, typ 10 min. Ånga av och häll över en god olivolja. Skala moroten med en potatisskalare så att du får långa fina remsor(släng skalet såklart) Skär avocadon i bitar och blanda i morot, avocado och spenat i quinoan.

Stek kycklingen på hög värme i smör så att den blir brun och fin. Salta och peppra den mycket. Lägg upp på en plåt och kör klart i ugnen på 140 grader i typ 30 min. Kontrollskär några gånger. Det gör jag alltid för egentligen har jag ingen aning hur länge saker ska vara i ugnen.

Ett till recept!! Jag känner mig duktig.

Puss