Grytor är ju så sjukt underskattat. Man slänger i lite grejer, låter det koka i 4 timmar och sen är det klart.

på pers:

400 g högrev
1 gul lök
1 morot
1 bit selleri
4-5 dl rött vin
1 msk tomatpuré
1 paket bacon
salt och peppar
lite vetemjöl

Stek högrev i smör och pudra över mjöl så att det täcker. Det här gör man för att få en lite tjockare gryta sen. I med skurna grönsaker, rött vin och tomatpuré. Koka på svag värme med lock i 3 timmar eller tills köttet går att skära med en sked. Stek bacon och lägg i när det är typ 15 min kvar. Krydda med salt och pappar. Om du har nån gammal oregano eller timjan liggandes hemma så kan du slänga i det med. Ät med smörslungad kokt vitkål. Gott.

Typ den här rätten lagade en gammal kompis mamma till oss en gång för typ 10 år sen. Den är så smart så jag brukar göra den ibland.

Kycklingfilé

Stek i smör salt och peppar o kör klart i ugnen.

Tzatziki:

1 burk grekisk yoghurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
1 liten liten liten färsk chili
en halv msk balsamvinäger
En halv msk honung
Salt och peppar

Skala och kärna ur gurkan. Riv den på den finrivna sidan på rivjärnet och kramar ur allt vatten. Blanda med resten av grejerna som ska vara i. Det här är den godaste tzatzikin. Så är det bara. Ät med pestoris till. Egentligen ska man ha ruccola också men det hade inte vi. Tji på oss.

Tja!