Den här helgen hade jag en ofrivillig matlagningspaus. Det var fett skönt. Först åt vi på en afrikansk restaurang. Jag beställde högrev och fick lamm, men det var gott ändå. Tyvärr blev det inga bilder för jag glömde bort att jag är matbloggerska. När vi drack lite efter maten kom jag dock ihåg det igen så det är bilden ovan. Sjukt god Sydafrikansk cider. Asså jag menar asgod. Mycket godare än Bulmers och Magners. Söt, sträv, spännande, fruktig och inte blaskig. Min kille drack en Weissbier från Tanzania. Även den något utöver det vanliga.(eeeh) Mjuk vetesmak, fyllig och fett najs. Kan nog beställas på Systemet. Tåls att kollas upp. Windhoek lager var en annan öl vi drack, från Namibia.

Sen gick vi till Babs. Babs ligger inne i lokalen som även huserar biografen Zita. Fett mysigt och trevligt. Vi drack bara öl men de har Gotlandslamm och sånt på menyn. Rekommenderas. Där odlar de örter i rör som sitter på väggen. Smart.

Till brunch åt jag Club Sandwich. Bästa stället i stan nästan, Snickarbacken 7. Ligger för övrigt typ bredvid Babs kom jag på nu. Sjukt prisvärt, coolt, gott och stora portioner. Grillat surdegsbröd med kyckling, serrano, saltgurka, tomat, rödlök, romansallad och pepparrotsmajonnäs för 95 spänn. Och jag orkade inte ens äta upp. Värt.

Club Sandwichens födelseplats. Nu blev det ju istället massa reklam för bra matställen i Sthlm. Men det kan behövas ibland. Btw hette den afrikanska restaurangen Chakula och ligger på Kungsholmen.

Over and out.