Torkad Svamp

Pasta med torkad svamp. Fast den är mjuk. Uppmjukad i alla fall. Svamppasta är sjukt gott och jävligt lätt att göra. Den svampen som jag använde här är från förra året. Torkad då såklart. Tyvärr blir svamp som har torkat i 1 år, lite ja, torr? Asså man häller ju kokande vatten över för att den ska suga upp det och bli mjuka och så igen. Men det är inte riktigt samma sak som fryst svamp. Men det funkar. Och släng FÖR I HELVETE inte vattnet som svampen har mjukats upp i. Det är där smaken sitter. Man kan ha den i soppa och sås. Enjoy

2 pers

Spagetti
2 nävar torkade trattkantareller
4 dl kokande vatten eller så att det täcker svampen
1 msk smör
1 liten gul lök
1 halv vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
1 halv buljongtärning
Japanska soja
Salt och peppar

Lägg svampen i en skål och häll på det kokande vattnet. LÅt dra i MINST 10 min. Koka pastan. Ta upp svampen men spara vattnet. Stek svampen med löken och vitlöken i smör tills det ser fint ut. Häll på grädden, svampvattnet, buljong. Koka ett tag och smaka av med soja(för färg och smak) salt och peppar. Lägg upp på en fin gammal tallrik och riv över parmesan och basilika. Min kille tyckte att det här var den godaste pastan han någonsin har ätit.

(om man är rik kan man använda färsk svamp, vi studenter får ta torkad)

Tjo

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Anonymous

    Det ser supergott ut! Tallriken var jättefin! Vart har du hittat den? xx

  2. Thank you ever so for you blog.Really thank you! Really Cool.

Leave a Reply