Som sagt köper min fina kille alltid hem matpresenter till mig. De här kryddorna är från New Dehli. Jag kan inte hindu så jag vet inte vad de innehåller men av lukten att döma är det nog: Gurkmeja, chili, curryblandning och typ spiskummin blandat med nåt mer. Detta ska såklart utforskas.

Det blev en kycklingcurry. Tyvärr blev det mer snarlikt thailändsk än indiskt. Just eftersom jag inte visste vad det var för kryddor. Jag blandade helt sonika alla 4 kryddorna i en skål och körde i. Det där med mängden på de olika kryddorna blev ju lite olika. Jag höftade.

Asså det blev så gott. Och så jääävla starkt. Den där indiska chilin är från helvetet. Jag klarade inte av att äta upp- Och jag är inte jättekänslig. Men som sagt fett gott. Basmatiris till är det enda rätta.

Ta så mycket du själv vill ha, jag kommer inte ihåg hur mycket jag tog av allt. Smaka av maten, det är så du lär dig.

Kycklinglårfilé
Salladslök
Sockerärter
Vitlök
Ingefära
Indiska kryddor
Kokosmjölk
Neutral olja. (Inte olivolja för fan)

Stek kryddorna+ingefäran och vitlöken i oljan. Strimla kycklingen och stek den med kryddorna. Häll på koksmjölk och koka ett tag, 2 min innan servering häll i strimlad salladslök och sockerärter. Ris till.

Puss