För ett tag sen var jag och åt på UD. Ud är inte Utrikesdepartementet för jag tvivlar att de har så god mat där, utan Urban Deli på Nytorget. Då åt vi ostron till förrätt. Med citron, tabasco och schalottenlöksvinegrette. Det var gott. Men jag äter nog ostron helst naturella så att man faktiskt känner smaken. Havsvatten…. Mmmmm

Sen åt jag råbiff. Mer råa grejer för det är så jävla gott. Detta föreställer alltså: Råbiff som har blandats med kapris, cornichons,lök och kryddor. På biffen ligger kapris, cornichons, lök, kryddor och en rå äggula. Dijonsenap och kumminbröd var till. Så fucking gott. Asså råbiff, varför gör man inte det oftare hemma? Så enkelt. Tror dock att denna var mald, jag föredrar skrapad.

De som inte är kannibaler får äta räksallad med god krämig ingefärsdressing. Sen drack vi vin och kollade på alla trevliga råvaror som Urban Deli inhyser.

Jag åt ute till middag också. Lyx. Vi åt jamaikansk mat på Back a Yard. Jag tog friterad kyckling. Dock hade jag ingen aning om vad det var i såsen, riset var kokt med koksmjölk och bruna bönor, man fick en god coleslaw till, någon suspekt sötpotatisröra samt en friterad degklump i fall man inte hade blivit mätt. Jag blev så sjukt mätt. Men fett gott och ganska billigt. De andra åt jerkchiken och det är kanske den jag ska rekommendera.

Out