Asså det här lagade jag ju inte igår. Jag kom över lite bilder tagna i Juli ute på mitt land och grät en skvätt för att det var så vackert. Sommaren alltså. Svampen och bären är plockade i skärgården dåra. Först plockade vår familj svamp med våra kusiner, men så fort nån hittade svamp så plockade ju alla upp den. Nästa dag sa pappa att vi skulle hålla käften om att vi skulle ut och plocka, så vi åkte iväg själv och hittade asmycket.

Vattna ur svampen måste man göra. Alltså stek den på hög värme utan smör tills allt är torrt igen.

Sen ska man tillsätta det här. Ja, ok inte parmesanen kanske men lök, vitlök och vitt vin. Grädden som ska vi glömde jag fota. Parmesan på slutet(kan alla komma överens om det?)

Tada! Vi åt det på en bit knäckebröd om jag kommer ihåg rätt. Det godaste i hela världen.

Bären då? Blåbär och små små vildhallon. Rensade och blandade…..

..och nedkörda i en sockerkakssmet!! Jag bakar aldrig men nu gjorde jag det. Hällde i smeten i en sån där fin gammal form. Trodde ju kanske att bären skulle stanna i hela smeten men de sjönk ju till botten/toppen. Men det blev fan fett gott i alla fall. Sockerkaka ftw.

Tjo