Även fast det är mitt i midvintern så måste man få unna sig lite sommarkänsla. Som typ ungsbakad lax med romsås, sallad och potatis. För det är faktiskt inte så långt kvar. Det är bara julen ivägen. Som för övrigt känns jävligt långt bort. Det blir inget julbak här på bloggen. Punkt slut.

Färsk lax till så många ni är
Salt och peppar
1 burk fet creme fraiche
1 burk orange rom
1 liten lite rödlök
Lite citron juice
Potatis till alla
Sallad så att det räcker
Dressing som täcker salladen

Sätt ugnen på typ 130 grader. Vi äger en campingugn. Den är mycket liten och blir varm blixtsnabbt. Och jag älskar den. Som en micro fast en ugn! Eee i alla fall så lägg laxen på en plåt och in i ugnen med salt och peppar på. Kör tills den fortfarande är rå i mitten. Och hur ska du veta det då? Ja men du får fan dela på den och kolla.

Hacka rödlöken sjukt mycket. Ingen gillar stora lökbitar. Blanda med creme fraiche, rom, citron, salt och peppar. Den måste stå ett tag i kylen för att smakerna ska utvecklas. Så gör den innan allt annat. Koka potatis, bryt sallad och blanda med dressing.

Kanske för lättlagat för att jag skulle göra ett recept men det finns ju alltid några kvastskaft därute.

puss