Hej! Förlåt för kass uppdatering. Så här blir det ju alltid när det kommer ett nytt år. Man måste ta tag i massa saker man inte vill. Men nu tar jag i alla fall tag i bloggen.
Nyårsbilderna blev väl sådär. Men maten blev god.

Till snacks eller vad det nu var så blev det en lax-pepparrotsröra med rom och dill på ett smörstekt bröd. Den fastande inte på bild. Det gjorde däremot förrätten som var ceviche. Rå fisk i detta fall lax och torsk som får marinera i limejuice. Sen i med räkor, mango, rödlök, avocado, chili, vitlök, koriander och salt och peppar. Upplägget i ett ikeadrickglas berodde på att i fjällen finns inte alla skålar man egentligen vill använda.

Sen fick man sås. Till det ugnsbakad potatis och oxfilé. Simpelt men så jävla gott. Sås ska göras i mängder. man måste ju smaka på. I detta fall blev det en modifierad bea. Det vill säga beasmak på en majonnäs. Ingen orkar stå och göra riktig bea till 11 pers. Inte jag i alla fall. Bästa bilden.

Kvällens gröna blev råstekt sparris. Fett med osäsong men gott. Till varmrätten såklart.

Och tillsist blev det dessert. Kladdkaka med mörk chokladtryffel på. Jätteenkelt. Baka en kladdkaka. Smält mörk marabouchoklad och blanda med vispgrädde. Ställ den i kylen ett tag och bre sen tryffeln över kladdkakan som ett täcke. Ställ i kylen några timmar. Tada! Men åh fan nu är jag ju sjukt borta igen. Jordgubbar och blåbär är ju också jättemycket osäsong. Men gott. Mynta till och lättvispad grädde.

God fortsättning. Mitt nyårslöfte är att blogga mer.

Puss