Tja!! Jag har varit i Köpenhamn över helgen. Danmark är Bäst.

Först åt vi smörrebrö på en fin lite gammeldags krog. Jag åt rödspätta som var både kokt och friterad med reker, majonnäs, sallad, rom och bröd. Sjukt gott. Man måste dricka öl till. Det är nästan lag på det.

Sen blev vi brutalt bortskämda med hummer till middag. Tack Eva! Först måste man dela dem. Rekommenderas att göras med en vass kniv.

Sen äter man dem med citron, aioli bröd och Sancerre och är lycklig. Och mätt. En halv hummer räcker liksom för mig. Det är bra.

Sen åt vi ost. Gruyere. Naaaajs.

Sen åkte vi in till Köpenhamn och åt lunch på Torehallarna. Typ Köpenhamns Östermalmshall. Inte lika imponerande men de har fan bättre pizza än oss i alla fall. Min kille åt denna med parma, pesto, mozzarella, ruccola och tunna tunna skivor potatis på. Den var god.

Jag åt en vikt pizza med stark salami och kronärtskocka. Sallad med tomater, mozzarella, ruccola och pinjenötter till. Varför inte Sverige? Vad är det för fel på alla dessa sjukt najsa pizzaställen? Ta hit dem.

Middag åt vi på Madklubben. Matklubben på svenska. För 300 danska får man 3 rätter. Carpaccio till förrätt med pecorino, tryffelolja, syltad shiitake och diverse blad. Gott. Men va fan, man får alltid tryffel på carpaccio. Det räcker nu.

Till varmrätt väljer man kött, tillbehör och sås. Jag åt jag lamm. Med fettkappan kvar. Det var så sjukt gott. Med rödvinssås till egentligen men så jag åt min killes bea istället. Han fick ändå in en hel kastrull med sås. Små kartfofflar vända i salvia och smör fick jag till. Gott. Fick dock äta på plankan lammet kom på. Var skulle man då hälla såsen så att den inte rann ut på bordet? I det lilla hörnet? Provade där och det rann ut. Ett mysterium.

Cheesecake till efterrätt. Med torkade hallon och en geletopping. Gott. Kunde varit mer syrlig blev domen från min kille.

Sen fick vi chokladmousse. Ni vet den där gamla Marabouchokladen med luftbubblor i? Som fanns för typ 5 år sen. Den hade de sparat och sprinklat över moussen. Fast färsk såklart. Fett gott.

Well done- På eget ansvar. Efter middagen var jag så mätt att jag var tvungen att åka hem och sova. Köpenhamn var bäst. Tack och Puss