A.A Gill är en fantastisk matkritiker och har precis skrivit om Stockholm.

(http://www.dn.se/pa-stan/gulddraken/a-a-gill-synar-stockholm-fran-vardslosa-troll-till-vagad-minimalism)

(Nej jag vet inte hur man gör för att korta ned länken eller göra en direktlänk, kopiera och klistra in som på den gamla goda tiden) Tack

Nu till min recension:
För jättelängesen var jag och min kille på Allmänna Galleriet. Eller restaurang AG som det heter i folkmun. Det ligger avskilt och upp för en trappa. När man sedan kommer in så möts man av döda djur. Det vill säga köttkylen där de hängmörar sitt kött. Tyvärr är den bilden på vift. De har en bra tapasbar där man dricker ljust öl ur små glas. Något som känns jävligt kontinentalt och trevligt. Gillas. Sen fick vi sitta ned.

Då åt vi grillat bröd med vispad lard. Lard är alltså djurfett. Smörigt, köttigt och lent. Ett tips är kanske att inte trycka i sig allt bröd. För då orkar man inte så mycket sen. Ett misstag som jag gjorde.

Jag åt ostron till förrätt för det är det bästa jag vet. Som vanligt åt jag på en gång och glömde fota. Men bättre sent än aldrig.

Min älskling åt kalixlöjrom med klassiska tillbehör. Om jag ber honom snällt så gör han med otrolig precision och estetik, en fin liten macka till mig som ser ut såhär:

Ibland blundar man bara och känner smaken. Kalixrom är ju bäst i världen och har nu om jag inte minns fel, blivit “kulturmärkt” eller vad man ska säga. Som att parmaskinka är från Parma och champange från Champange. Ni fattar. Stort i alla fall.

Sen åt vi entrecote på ben. Rare ska det vara. En vacker liten bakad potatis, sallad med parmesan, långsamt bakad tomat samt deras bea fick man till. Asså det var så gott så att jag dog. Sen råkade jag spilla hela beaskålen på kvinnan bredvid. Men hon var uppenbarligen inte på date så det var ok. Och efter det orkade vi ingen efterrätt. Vi funderade dock starkt på doggybag. Är det accepterat i Sverige? Det var så sjukt mycket mat över och vi hade ju fan betalat för det. Nästa gång ska jag våga fråga.

AG rekommenderas. Nästa gång så måste man ju prova deras burgare som enligt rykten ska vara stans bästa.

Puss