För er som inte har förstått det så pendlar jag mellan Stockholm och Grythyttan. Denna rätt tillverkades i Grythyttan. Rubriken betyder att jag i Hyttan (som det heter i folkmun) försöker spara så mycket pengar det går. Därför kan det bli lite torftigt. Som en enkel omelett med ruccola.

Julia Childs omelett
3 ägg
2 msk smör
Salt och peppar
Ruccola

Vispa ihop äggen i en skål. I med salt och peppar Smält smöret i en teflonpanna. I med äggen och skaka pannan framoch tillbaka tills omeletten blir lite fast. Stjälp upp på tallrik och lägg på ruccola. Omeletten ska INTE ha stekyta.

Detta är också gjort i Hyttan. En fläskfilé som såg ganska glad ut med tanke på att den gick ut samma dag(34 spänn, yes!) Rödbetorna var däremot förlorade så dom fick jag gratis. Det enda jag fick lägga dyra pengar på var fetaosten. Ruccolan, smöret, vitlöken och limen för 3 spänn hade jag hemma. Vilken jävla lyx.

1 halv bit fläskfilé
Rödbetor
Ruccola
Fetaost
Smör
Lime
Vitlök
Dressing

Stek fläsket i smör på hög värme så att det får fin färg, efterstek i ugn till ungefär 67 grader. Koka rödbetor och blanda med feta, ruccola och valfri dressing. Gaffla ihop smör, limesaft, limezest, salt, peppar och lite honung. Servera.

Kan starkt rekommendera det här. Fruktansvärt gott. Och billigt.

Tack och hej