I förrgår var det en salad day. Då var det fint väder och bara snyggt i allmänhet. Så det blev en vacker sallad till lunch.
1 pers
Romansallad
Bacon
Ägg
Parmesan
Rödlök
Avocado
Lime

Man får ju ta så mycket man vill. Bilden här uppe visar hur mycket jag tog av varje. 1 helt paket bacon. Det är lycka. Och pocherat ägg. POCHERAT ÄGG!! Fett med vardagslyx. Varför äter man inte alltid det?

Klipp bacon i fina bitar. Stek knapriga i het panna och lägg i den skurna rödlöken i pannan så att den blir mjuk.

Pocherat ägg: Knäck ägget i en lite kopp eller äggkopp. Koka upp en liten kastrull till hälften fylld med vatten. När vattnet kokar, sänk värmen så det sjuder lite. Då tar du en slev och rör runt så att det bildas en virvel i vattnet, häll försiktigt ned ägget i virveln. Du ser hur virveln omsluter ägget och gör att vitan inte flyter ut helt i vattnet. Sjud i 4 min. Ta upp med hålslev eller nåt annat.

Lägg salladen på en tallrik. Lägg avocadon på. Häll på bacon och rödlöken. Lägg det pocherade ägget på toppen. Sprinkla olivolja, vinäger och lite limesaft över. Toppa med parmesan.

Helt ärligt. Jag säger att allt är fett gott men det här ÄR verkligen det. Kom igen nu. Gör en sallad.

Tack och hej