KÖTT foevah

Vi har varit på AG igen. Allmäna Galleriet. Världens bästa restaurang. Samt nyligen utsedd till Stockholms bästa köttrestaurang och coctailbar. Detta var tvunget att provas. Bloody Maryn var syrlig, stark och lite lite söt. Fett god. Sen drack vi lite andra drinkar som jag inte minns namnet på. Men om ni går dit så be om en med calvados, fläder, vodka och nåt mer. Den va bäst.

På Ag har de en fin tapasbar med konstiga grejer. Fast det här är vanliga oliver.

Chorizo. Äkta spansk chorizo. Skär korven i lite slarviga bitar och stek på fett hög värme i smör. Strö hackad persilja över.

Buccerones. Vitlöksmarinerad småfisk. I detta fall handlade det nog om strömming. Vår underbara svenska klassiska fisk med vitlök, olivolja och persilja. Heheh. Men återigen. Otroligt god. Fast vitt kött, hint av vitlök med olivoljesmak i grunden. Syrilgt. Mmmm

Tuppkam. TUPPKAM. Stekt med vitlök och knubbiga champinjoner. Asså. Nej. Väldigt ovanlig konsistens. Som en mjuk fettklump som var i fast form. Jag åt champinjonerna istället.

Här har vi lard. Vispad lard som jag har bloggat om tidigare. Med grillat bröd. ÄT INTE ALLT FÖR GUDS SKULL! Jag åt en halv bit bröd. Det räckte. Larden smakar fantastico.

Mjukskalskrabba eller glaskrabba. Kontentan är att man äter skalet. Tuggit, knaprigt, friskt och sött. Köttet smakade lite som hummer och smälte i munnen. Ni måste äta det här om ni går till AG.

Min kille vill bara äta Kalixlöjrom. Smörstekt bröd, silverlök och smetana. Klassiker.

OSTRON! Ingen kväll är komplett utan molluskerna.

Till sist kom höjdpunkten in. Hamburgaren, som enligt väldigt många ska vara stans bästa. Vilken besvikelse. Den är INTE stans bästa. Kanske inte stans sämsta, men va fan. Jag hade väl för höga förväntningar. Men helt ok. Pommes(som inte var speciellt speciella, kunde ha fått på vilken krog som helst), Ketchup(Vanlig ketchup? Hallå!!), Dijonmajonnäs(Helt ok men inte så upphetsande). Burgaren var gjord på fint kött dock. Förmodligen malt högrev. Och den var medium rare. Bra där. Sen fick man typ emmentaler eller gruyereost, rökt bacon och en bifftomatskiva i. Detta kunde ha utvidgats med kanske ett little gem salladsblad. Plus att baconet tog över smaken med sin rökighet.

Gå till AG, äta allt utom burgaren. Gå hem nöjd och mätt. Fortfarande en fantastisk restaurang.

Tack och hej

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Mmmm, svårgillar AG. KÖTTTTTET!

Leave a Reply