Men nej. Det är klart som fan att jag inte ska laga chicken ala king. Gör folk det fortfarande? Bara för att jag är så anti nu så måste jag säkert prova det någon dag. I alla fall, en söndagmiddag förra veckan bestod av: kyckling i ugn med diverse tillbehör. Köp hel kyckling barn. Fruktansvärt billigt och alltid godare än små trötta fileér.

1 kyckling
5 schalottenlökar
1 vitlök
Ett knippe med slätbladig persilja
Smör(såklart)
2 dl vitt vin (kanske lite mer)
1 kycklingbuljongtärning
Japansk och kinesisk soja
1 citron
1 liten förpackning matlagningsgrädde 15% (köp arlas, de andra smakar skit)
10 potatisar
Haricot Verts
1 till vitlöksklyfta
Lite mer smör
SALT OCH PEPPAR

Sätt ugnen på 150 grader. Skär potatisen i ojämna bitar, koka i 7 min, ånga av och in i ugnen tills de är krispiga.

Skär schalottenlök, vitlök och persiljestjälkarna i enastående bitar. Lägg kycklingen i en form, lägg löken och persiljan runt, riv över citronskal och klicka på smör. Salta och peppra. Skjuts in i ugnen. OM löken börjar bli lite torr av värmen så häller du nu på 1 dl av vinet i formen. Det här är alltså till såsen. Ta ut kycklingen när den har uppnåt 70 grader i innertemp. Beskåda mästerverket ett ögonblick när formen står på spisen.

Lägg kycklingen på en skärbräda och låt den vila. Sila gucket i formen i en kastrull. Häll på mer vin och koka upp. Nu håller du på med såsen om du inte redan fattade det. I med grädde, en ekologisk kycklingbuljongtärning, lite japansk och kinesisk soja för vacker kulör. Salta och peppra. Reducera till önskad tjocklek.

Tranchera kycklingen och häll ALL juice och sånt som rinner ut i såsen. Hacka persilja och kör ned i såsen.

Stek haricot verts i smör till sådan perfektion att du blir tårögd, lägg i lite hackad vitlök på slutet.

Servera med tårar i ögonen.

Tack och hej