Pottatismos måste vara något grekiskt. Så sa i alla fall min brorsas kompis när han läste dagens lunch i skolan. Men det var potatismos med korv. Tänk vad bokstäver kan luras. Potatismos var dessutom inte felstavat. Mathumor! heheh

Den här salladen är lika med noll inspiration. Jag orkade inte handla och vi hade typ inget i kylen. Men den är ok som tillbehör till något proteinaktigt. Lite tradigt att äta själv. Så här är det ibland. En kock tappar allt och gör något trist. Men helt ok.

Potatis
Ägg
Ruccola
Lök
Romansallad
Comté
Tomat
Solroskärnor.

Koka potatisen mjuk. Koka ägget i 7 min i samma kastrull för att spara disk och tid. Ta upp efter 7 min såklart. Gör en dressing på olivolja, vinäger, honung, citron, salt och peppar. Jag hackade i en förtorkad basilikaplanta också. Skiva löken, ta helst rödlök, jag tog gul lök och det blev så jävla lökigt och surt. Blanda löken med dressingen i typ 10 min innan så den blir lite snällare. När potatisen fortfarande är varm vänder du i den i dressingen. I med allt annat och toppa med ägg, comté skuren i bitar och rostade solroskärnor.

Tips: Skär potatisen i små ojämna bitar. Det blir godaste så. Tro mig.

Hepp