Det har varit helg och jag har såklart ätit mat. Annars skulle jag dö. Först åt jag halvfabrikat, typ. Pasta, opastöriserad pesto på burk, tomat, mozzarella, sockerärter och ruccola. GOTT!

Igår åt hittade jag två enorma knippen med grön sparris hos mina päron. Var tvungen att göra nåt åt det. Gör såhär: 1 morot, 1 gul lök, 1 bit stjälsselleri, 1 dl riesling, Ett knippe sparris, Vatten så det täcker, Grönsaksbuljong, Matlagningsgrädde, Smör, Salt och peppar. Skala det som ska skalas. Hacka alla grönsaker men spara sparrisknopparna till senare. Stek grönsakerna i smöret, när det är glansigt häll i vinet och koka ganska kraftigt tills alkoholen försvinner. I med vatten och buljong. Koka ihop, mixa slät med stavmixer, i med lite grädde och smör. Salta och peppra. Stek sparrisknopparna i smör i 30 sek. Ät vitlöksbröd till. Vårsoppa ftw.

Sen grillade vi!! Såklart. Köttfärsbiffar med vitlök, citron, rosmarin, basilika, fänkål och dijon. Sen var det ju asmyket sparris över så vi grillade lite av den också. Och hallomi. Det vill säga kött från ett mumintroll.

Hemmagjord majonnäs med massa fransk senap. Vitvinsbrässerad fänkål, sallad med tomat, gurka, passionsfrukt och valnötter. Kokt sparris blev det också. Och det som låg på grillen. Snart snart är det vår. Puss