För längesedan fyllde jag år. Då hade min bästa pojkvän bokat bord på Svartengrens på Tulegatan. Ett ställe som man har hört mycket om men som aldrig har besökts. Vi var helt ensamma i baren. Det var ju ett plus för då kunde bartendern blanda en fett god drink som hette något oanständigt. Men ingefära, whiskey och vodka var det i. Och den största isbiten jag sett. Den var lite svår att drick men sjukt god.

Först åt jag svenska bellon ostron. Dom var så jävla stora. Men salt, hav och järn är så najs. Så det var bara att svälja.

Benmärg är gott. Svårt att förklara hur gott men lite som fett, fast i mjuk form med en järnsmak. Och jag gillar ju järn. Min kille åt grillad filé (typ) med rödbetor variation på jordärtsskocka och nån majjo. Fail för honom. För han gillade inte märg!! Helt sjukt. Bra att veta till framtida romantiska middagar dock.

Svartengrens är ju en köttrestaurang så vi var ju i princip tvungna att äta kött. Dels på grund av det och dels på grund av att kött är det enda som finns på menyn. Jag åt flankstek från Svartådalen (tror jag) med bea, pommes och sallad. Flankstek är ju gudomligt. Jag älskar att det är så stora fibrer. Pommesen var perfekta, bean vad najs och jag fick alla tomater eftersom min kille förkastar dem. På det stora hela, gott. Men inget himlastormande. Efterrätt orkade jag inte. Men gå dit och drick drinkarna!

Puss