Sommaren är ju typ slut nu. Likaså nässelsäsongen. Den tog visserligen slut i maj men det skadar inte att få ett recept på dem i alla fall. Nässlor ska plockas när de är assmå. Annars smakar det skit. Nässlor hittar man på oväntade platser och man bör använda handskar. Plocka så mycket du orkar, för det kommer krympa ihop till nada.

Soppa!!! Men innan soppan så måste man göra lite saker med nässlorna: Skölja, skölja, skölja samt förvälla. Så, skölj dem mer än vad du tror är nyttigt. Koka sedan upp en stor kastrull med vatten och koka dvs förväll nässlorna i typ 4 minuter. Det är nu de krymper till oigenkännlighet. Sen kan du börja med soppan:

Nässlor
1 stor scahlottenlök
Jättemycket smör, riktigt smör inte äckligt margarin
2 dl vispgrädde
2 dl vatten+hönsbuljong från en lycklig tärning
Salt och peppar

Hacka schalottenlöken superfint och stek i lite smör tills den är blank. I med nässlor och mer smör och stek lite till. (Inte på för hög värme barn) I med buljong och vispgrädde. Koka ihop och mixa med en stavmixer. I med smör och salta och peppra. Det här är ju en förrätt. Som är sjukt fet. Men nässlorna som är så nyttiga väger ju upp allt det ju! Ingen skada skedd vill säga.

Vi åt riktig mat också. Sallad med mackor.

Vitt bröd i skivor
Chevré
Honung
Valnötter

Lägg ost på bröd. Lägg valnötter på ost. In i ugn till allt är varmt och lite brunt. Häll honung över. Shit va gott.

Sallad med diverse blad med persika och melon. Någon slags dressing till det. Förmodligen fransk.

Världens lättaste middag. Och man blir mätt, jag lovar.

Hej!