Nu ska jag inte klaga mer på mitt kök. Kanske bara ibland. Men den här dagen blev det bra. Det blev bara bättre av att kronärtskockan kostade 9 spänn styck på Sveriges dyraste matbutik. Ibland är de snälla där. Koka i 30-40 min och ät med smält smör och citron. Asså, kronärtskocka är en slags tistel. Coolt.

Det här är vårt soffbord där jag styckar och har mig. Samt också vårt matbord. Man får lite ont i benen av att sitta på golvet varje kväll.

Vi hittade C-trimmad lax i butiken. Vad fan det nu betyder. Förmodligen att den var billigare. Färsk i alla fall och det är viktigt.

Tzatsiki

Gurka
Salt
Yoghurt
Chili
Vitlök
Citron
Honung
Balsamvinäger

Skala, kärna ur och riv gurkan. Lägg i en sil, salta och låt dra i typ 5 min eller så länge du orkar. Krama ur vätska och blanda med resten som du har tagit så mycket som du själv vill ha i.

Koka basmatiråris och blanda med pesto. Stek laxen i panna med skinnsidan nedåt tills den typ e lite bränd. Stek på köttsidan i 30 sek. Lägg upp machésallad och lägg allt på. Tzatsikin är alltså till det här. Inte till nåt annat. Den här dagen gillade jag nästan mitt kök.

Puss