Mina föräldrar önskar nog att de var bönder. Nu är de lite hobbybönder och odlar massa fina grönsaker men om man säger så här: Mamma vill ha ett får eller en gris på tomten och pappa vill börja odla lite raps så vi kan göra egen olja samt lite olika sädesslag så att vi kan göra mjöl. De bor i en villa i en trångbodd förort. Det där med djur i trädgården var ändå förbjudet. Mamma har nämligen ringt kommunen och frågat.

Här är i alla fall en liten del av det som växer i vår trädgård, rabarber, sockerärter och potatis. Rabarbern blev någon slags sylt och potatisen blev till middag som jag glömde fota.

Det är faktiskt en jävla bra känsla att gå ut och plocka färska grönsaker hemma. Så mitt råd är; odla mer för fan!! Man kan odla i en hink i köket om man inte har plats. Börja med örter och chili, de är snällast.

 Vi har bär också. Det e najs för då kan man laga en god paj. Blanda mjöl och rumsvarmt smör, antingen till smulor(då ska man ha med mjöl än smör) eller till en deg(nästan 50/50). I mitt fall smulor. Lägg smulor i botten på en form och lägg på bären, sockra dem först. Kör i ugnen tills smulorna är knapriga och bären mosiga. Världens lättaste.

Färska räkor slår typ allt och alla. Så sjukt gott. Här med sockerärterna från bild ett som kokades snabbt samt blodgrapefruktsfiléer, avokado, god olivolja och citron. Det här kan en 6 månaders bebis laga. Så lätt är det.

Puss