Ja hej igen. Blue Light Yokohama på Åsögatan har fått så bra kritik att de måste ha fått hybris. Vi bestämde oss för att prova. Restaurangen ser ut som ett vanligt sushihak. Minus plastsushin i fönstrena(som jag ärligt saknad lite). I alla fall. Maten. Det viktigaste. Man tar in lite olika rätter och delar på allt och det ska tydligen smaka PRECIS som i Japan. Synd att jag inte har varit där.

Den här rätten ville jag ha för mig själv så vi tog två. Sashimisallad med makrill, räka, rödspätta(kan ha varit det, inte säker) samt inlagda grönsaker och granatäpple. Den var god. Men inte gudomlig som det kan se ut på bilden. Jag föredrar lite krispigare grönsaker i en sallad men vad fan vet jag. Jag är inte japan.  Makrillen var lätt bäst och räkan känns sjukt omodern, oeko, miljöförstörande och torr. Kassera.

Det här är någon slags tempurakyckling. Den va god men kunde ha varit lite krispigare. En god majjo fick man till och det höjde ju ribban. Fett är alltid välkommet.

Sojagrillad lax med friterad lotusrot och sjögrässallad. Nu är det ju oftast så att det enklaste äger allt och alla. Så det här var faktiskt godast. Laxen va perfekt. Men samtidigt känns det som om något man kan göra hemma och inte vill betala asmycket pengar för.

Blue Light Yokohama var enkelt, dyrt, japanskt och faktiskt gott. Gå dit och käka middag istället för lunch som vi gjorde Då blir man nog gladare. Gå till Råkultur om ni ska äta en najs japansk lunch. Där är de bra. Puss