Mäktigt

Pasta Carbonara är ju en klassiker. Men den är sjukt mäktig. Ägg och grädde kan ju lätt bli lite eh, äckligt. Men om du har nån grönsak i så lättar det upp. Tex zuccini. Du kan också ha broccoli, sockerärter, gröna ärter eller till och med savoykål. Men zuccini är att rekommendera. För så gör jag.

2 pers

Spagetti(helst det, funkar med typ rigatoni men fan inte frafalle. tycker jag)
1 paket bacon
1 halv zuccini
1 dl matlagningsgrädde
2 äggulor
Olivolja
Parmesan
Salt och peppar. (Kom ihåg att ALDRIG, och jag menar aldrig köpa finmalen peppar. Det är så jävla äckligt. Skolmat är det enda det duger till. Kanske pensionärsmat också)

Koka pastan(al dente, det vet ju alla) Stek baconet knaprigt och ta bort fettet med papper. Skär zuccinin i snygga, sneda och ganska tjocka strimlor. Stek zuccinin tills den är najs i samma panna som baconet. (men ta bort lite av fettet)

Separera äggulan.(Du gör det lättast i handen) Häll av pastan, nu är det critical moment här asså, ner med pastan i en skål, häll i baconet, grädden och äggulorna. Om det är för varmt så blir det äggröra av allt. Man måste ha lite känsla. I alla fall, häll i allt i pastan, blanda runt. Om det är lite för tjockt kan du späda med pastavattnet, det är stärkelse i det som du vill åt.

Ät på fin tallrik. Det är fett gott.

hej!

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Anonymous

    Nice Carbonnara!Gillar hur du använder zuccini i maten. Ska jag också testa <: )-I–<

Leave a Reply