En dag gjorde jag köttbullar. Men inte de där tunga, husmanskostköttbullarna. Jag gjorde italienska(?). Mycket godare. Eller alltså det beror ju på vilket humör man är på. I alla fall:

Blandfärs
Vitlök
Dijon
Ströbröd(om du inte har nåt, lägg knäckebröd i en kökshandduk och banka på något hårt tills det blir ströbröd)
Persilja
1 ägg
Salt och peppar

Mojsa ihop allt med handen. Det blir inte lika bra med en slev, så är det bara.

Rulla köttbullarna med blöta händer. Stek inte alla på en gång om inte alla får plats, då går det antingen sönder eller börjar koka=äckligt. Så, stek dem så att alla får fin yta. Ta upp dem ur grytan och lägg på en tallrik. Nu ska du göra såsen. Tänk på det.

Sås. Viktigt. Hackade färska tomater, mer vitlök och hackad gul lök. Häll olivolja i den ODISKADE grytan där du stekte köttbullarna. Du vill liksom har kvar allt det goda som köttbullarna har släppt. Så, i med löken och stek den sakta. Sen i med lite vitt vin, färska tomater, vitlök, tomatpuré och lite krossade tomater på burk. Smaka av med wochestershiresås eller va fan det heter, salt och peppar.

Lägg i köttbullarna och koka lite. Bullarna får inte bli torra. Det förstår ju alla. I med lite mer persilja kanske.

Koka pasta till. Inte någon kort sort. Utan typ spagetti eller tagliatelle eller, ja va det nu heter. Lägg på lite basilika och salta. Parmesan är givet till. MMM vitlök är fan bäst.

Hepp